Tintin Tipsar!

Så lustigt det känns att vakna upp och veta att man har ett megastort hus helt för sig själv. Helt plötsligt blir jag väldigt rastlös och vet inte vad jag ska göra med all tid som jag har över. Jag får dåligt samvete för att jag inte tar vara på den mer, samtidigt som det alltid är skönt med en vilopaus. 

Igårkväll åkte min värdfamilj på semester, de ska vara iväg i nästan 3 veckor!! Så nu är det jag som bestämmer här i huset! Inte för att det finns någon här att bestämma över, men det känns alltid bra att ha lite makt, Mohahaahahha!
I alla fall så var min tanke med det här inlägget att jag skulle tipsa er om hur man hittar glädjen och himmelriket här i livet. Nämligen! Finns det något bättre än att hitta ett recept på den där goda brownien som man t.ex. har ätit på en matmarknad!?! Nej juste! Jag var ju för ett tag sen i Camden och köpte en underbar brownie med kaksmetsöverdrag. Enda sedan dess har jag suktat efter den där ljuvliga kakan. Jag har kommit tillbaka till samma ställe i Camden, men just den kakan som jag vill ha, har varit spårlöst försvunnen (alternativt slut). Igår bestämde jag mig för att göra egna! Tänkte att det kunde bli som en liten överrasknings-fika till familjen innan de skulle ge sig iväg. Det är ju trots allt ett tag tills jag ser dem igen! 
 


RECEPT PÅ BROWNIES:
Vetemjöl ca 1 dl
Salt 1/4 tsk
Bakpulver ½ tsk
Mörkchoklad ca 100 g
Smör ca 50 g
Socker 2 dl
Ägg 2 st

(Vaniljsocker 1 tsk, funkar lika bra utan då jag inte hittade vaniljsockret)


Nu är det bara att börja baka! :
1. Du sätter igång ungen på 180 grader.
2. Mjöl, salt och bakpulver rörs ihop i en egen bunte.
3. Smält chokladen och smöret i ett vattenbad (Inte direkt i en gryta som jag först råkade göra!!!) och rör om tills det har smält och ta bort från plattan, rör sedan ner socker och vaniljpulver (om du har det hemma i ditt kök). Vispa ner ett ägg i taget i samma blandning. Vispa till en glansig och len smet, det är bra att känna på smeten och se om den är len och skön.
4. Häll över de torra ingredienserna i chokladblandningen.  
5. Häll över smeten i en form med aluminiumfolie (låt lite hänga över kanten så du lätt kan lyfta ur formen)
6. Grädda i ugnen i 15-20 minuter (vill man ha den kladdig så rekommenderar jag den kortare tiden)
7. Låt browniesen svalna och börja påbörja cookiedough bakningen.


RECEPT COOKIE DOUGH:
Rumstempraterat smör ca 100 g
Socker 1,6 dl
Farinsocker 1,2 dl
Mjölk 2 msk
Vaniljsocker ½ tsk (Återigen, hittar du inget vaniljsocker blir det bra ändå, det blev i alla fall mina)
Vetemjöl 3 dl
Salt ½ tsk
Hackad mörkchoklad/chocolate chips ca 1 dl 


Sedan fortsätter du med det här:
1. Den mörka chokladen ska hakas, det är lägligt att göra det nu
2. Vispa ihop smör och strösocker och farinsocker tills det ser ordentligt ihoprört ut.
3. Sedan häller du i mjölk (och vaniljsocker) och blandar ihop.
4. Ha sedan i vetemjöl och salt och vänd till sist ner den hackade chokladen.
5. Lägg på smeten över brownielagret sedan skär du upp i bitar
6. (VIKTIGT!!) Nu är det bara att hugga in och njuuuuuta 
Yummie yummie!

 

Jag hade helst velat att mina brownies skulle vara lite kladdigare, men det är en smaksak. De blev trots allt himla goda och det verkade även som att familjen tyckte om dem!


Ikväll kommer Pappa, Emma och min bror Loui över till London och det ska bli så roligt!!!! Som jag har längtat!!! Har ju inte träffat dem sedan den 6:e Januari! Jag har aldrig varit borta såhär länge förut, så det känns väldigt konstigt. Men nu äntligen! De ska stanna här hela helgen och jag ska visa dem runt här. Ska lära dem allt jag kan om Eton och London. Åhh hihihi!  :D :D :D :D 

Ha det bra! x

 

1 Emmchu:

skriven

KRÄVER! Att vi gör sådana när jag kommer <3

Svar: SJÄLVKLART :D<3
staronmycheek.blogg.se

2 E:

skriven

Den bästa guiden i London 😊
Vi som längtat efter dig såååå tomt hemma ❤️😉

Svar: Haha nja, jag går ju mest vilse! Det var superkul att ha er här!<3
staronmycheek.blogg.se

Kommentera här: